Øl er best fra egne og rene ølglass

På Buvik ølfestival finner du skyllestasjoner med lunket vann slik at du kan skylle ut rester fra forrige smaksprøve. I tillegg vil det være mulig å skylle festivaløl-glasset i varmt vann på kjøkkenet en gang innimellom.

Ølglass til øl
Rene ølglass dedikert til øl

I 2017 hadde vi ca 100 forskjellige ølsorter tilgjengelig fordelt på mange forskjellige ølstiler. Fra lys lager til mørk og fyldig stout. Når du smaker på forskjellige sorter vil det være en fordel å skylle glasset.

I en artikkel på trd.by kan du lese om noen klassiske feil som gjøres med ølglass som gjør at du ikke får den samme opplevelsen av å skjenke deg en øl. Når du har lagt noen ekstra kroner i en god håndverksøl er det litt surt om glasset gjør ølet flatt.
Daglig leder ved Lervig Aktiebryggeri i Stavanger, som er et av bryggeriene som kommer til Buvik ølfestival, Anders Kleinstrup uttaler til trd.by følgende:

– Vi anbefaler alltid egne glass til øl. Et godt glass til øl står for en stor del av smaksopplevelsen. Det finnes egne ølglass til hver type øl, som er tilpasset de ulike typene.

Les hele saken på trd.by

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.